“Αγκαλιά”

Η αγκαλιά:

  • Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα: Όσο περισσότερες αγκαλιές ανταλλάσσουμε τόσο πιο ήρεμοι είμαστε, με το νευρικό μας σύστημα να δέχεται ευεργετική επίδραση από τη στενή αυτή επαφή.
  • Μειώνει το άγχος: Μια ζεστή αγκαλιά μπορεί να μειώσει το άγχος που μας ακολουθεί στην καθημερινότητα μας και να μας κάνει να αισθανθούμε ότι υπάρχει ένα στήριγμα, όπου μπορούμε να καταφύγουμε σε στρεσογόνες καταστάσεις. Άλλωστε, η έκκριση της οξυτοκίνης κάνει θαύματα σε αυτό το επίπεδο.
  • Μας κάνει να αισθανόμαστε αποδεκτοί: Οι αγκαλιές έχουν τη μαγική ιδιότητα να μας κάνουν να αισθανόμαστε αποδεκτοί και αγαπημένοι, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή μας.
  • Δημιουργεί οικειότητα και συναισθηματική αλληλεπίδραση: Οι αγκαλιές μας φέρνουν πιο κοντά στους άλλους, ενισχύοντας τους συναισθηματικούς δεσμούς, που είναι απαραίτητοι για τη συναισθηματική, ψυχική και άρα, και σωματική μας ευεξία.
  • Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα: Κατά την διάρκεια μιας αγκαλιάς η αιμοσφαιρίνη αυξάνεται, με αποτέλεσμα την αύξηση του οξυγόνου και την ενίσχυση του οργανισμού μας απέναντι σε εξωτερικούς εχθρούς. Έρευνες έδειξαν ότι άτομα που δεν λαμβάνουν αγκαλιές είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες σε σχέση με άτομα που έχουν την αγκαλιά με τους αγαπημένους τους σε ημερήσια διάταξη.
  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση: Η αγκαλιά έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, η οποία στους υψηλούς δείκτες θεωρείται υπεύθυνη για πολλές καρδιαγγειακές παθήσεις. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της αγκαλιάς ενεργοποιούνται τα αιμοσφαίρια που εκπέμπουν σήματα  μέσω των νεύρων και ενισχύουν την αίσθηση της προστασίας στο σώμα μας.
Scroll to Top